I början av året 2022 fick vi på Dimh äran att ta emot 2 stycken LIA. Maja och Inga läste Frontendutveckling med inriktning webbsäkerhet på Jensen YH. De båda gjorde två praktikperioder hos oss, där de dels arbetade med ett eget projekt.

Projektet blev vad vi kallade det ett projektportfolio, där Dimhs egna projekt presenteras på ett spelifierat sätt.

Inga och Maja -LIA Praktikanter

- Berätta varför du sökte dig till Dimh?

Maja
- Jag sökte till Dimh på grund av personliga intressen, vilka var berättande och spel.
Det som lockade mig ännu mera var arbetet mot ett ädelt mål genom att göra lärorika spel. Det roligaste momentet när jag arbetade med portföljspelsprojektet var när jag funderade och skrev berättelsen och tänkte på alla möjligheter som kan ske. Detta hade i åtanken när jag ritade grafiken.

Inga
- Jag kommer från Haparanda och jag älskar att programmera. Jag sökte till Dimh för att deras fokus låg inom hälsa och gamification.
Det som varit roligast under praktiken har varit alla  nya tekniker man fått lära sig och att få ta fram ett koncept utifrån kundens krav. 
Det var intressant att se hur olika man tänker och att lära sig vad som är bra att tänka på just när det kommer till kunden. Jag tycker att dimh har ett fantastiskt gemenskap och jobbar hårt för att göra skillnad.

Projektbild med älva och böcker i bokhylla

Bilder från projektet

projektbild på tjej och karaktär som en tomte vid namn sven. I ett rum där de har en dialog.